Hoeve Laarderheide

Hoeve Laarderheide bestaat ondertussen uit een compleet gemengd bedrijf wat in de jaren 80 is gestart. Gestart toendertijd met 2 koeien en een aantal schapen is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf van 100 dikbillen, 60 ooien en 200 varkens.

Dikbillen:

De dikbillen bestaan uit koeien, stieren en jongvee. Gemiddeld kalven er een 25 tot 30 koeien per jaar. Alle kalveren blijven een 4 maanden bij de koe. Alle vaarsjes (meiden) worden aangehouden voor de fokkerij en de stiertjes (jongens) worden gehouden voor het vlees. De stieren blijven gemiddeld 18 tot 24 maanden op het bedrijf. De vaarzen worden zo ongeveer op tweejarige leeftijd geinsemineerd of gedekt door eigen stieren. Gemiddeld krijgen de koeien 3 tot 4 kalveren en zijn dus wel 5 a 6 jaar aanwezig op het bedrijf. Qua fokkerij wordt er zoveel mogelijk geselecteerd op goed beenwerk, lichte fitale kalveren, goede groei en een goed karakter. De dieren verblijven in de zomer maanden in de weides rondom het huis en in natuurweides. De stalperiode staan de meeste dieren in de stro stal aan huis en enkele dieren staan op de roostervloer.

Varkens:

Het bedrijf heeft huisvesting voor gemiddeld 200 vleesvarkens die allemaal voor de eigen slagerij gehouden worden. De dieren worden gehouden in een stal met een automatisch voer en klimaatsysteem. Er wordt door deze systemen continu gezorgt dat de dieren een zo comfortabel mogelijk verblijf hebben. De dieren worden aangekocht met een gewicht van 25 kg. De transport duur is zeer kort, omdat onze buurman de biggen aflevert deze is precies 400 meter verderop gelegen. De dieren blijven ongeveer 3 maanden op het bedrijf en worden dan met eigen transport naar het slachthuis gebracht.

Het eigen transport naar het slachthuis zorgt dat wij zelf in handen hebben dat de dieren goed vervoerd worden op een rustige en comfortabele manier. Hierdoor zullen dieren het minste stress ondervinden en kunnen wij het beste stukje vlees garanderen. Verder gaan wij de karkassen ook weer zelf terug halen om ook deze transport beweging in eigen hand te hebben.

Schapen:

De schapen zijn nog echt een hobby op het bedrijf. De schapen worden niet vermarkt in de eigen slagerij, maar levend verkocht aan de handelaar.

Een belangrijk aandachtspunt is dat wij op ons bedrijf bijna helemaal geen medicijnen meer gebruiken. Dit kunnen we bereiken door de dieren een zo fijn mogelijk verblijf aan te bieden en hun met de grootste zorg te verzorgen.

Heeft u nog verder vragen over de boerderij vraag het gerust aan ons of een van onze medewerkers.

Adres

  • St. Sebastiaanskapelstraat 2
    6003 NT Weert

Contact

  • T: 0495-531974
  • F: 0495-531974
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Ma Gesloten