Slagerij Hans Janssen

Slagerij Hans Janssen gestart in 1987 door oprichters Hans en Ria Janssen.

Begonnen met het uitbenen van koeien en varkens het klaarmaken van bestellingen en huisslachtingen. En je raad het al wat een ambacht is dat blijft een ambacht dus op deze manier wordt het bedrijf nog steeds gevoerd.

Toen het begon werden er op woensdag altijd de koeien en varkens opgehaald bij de klanten en op het eigen bedrijf en door Hans zelf naar het slachthuis in Ospeldijk gebracht. Hier werden dan de koeien en varkens op donderdag geslacht waar Hans zelf ook aan mee werkte.  Op de maandag erop diende alles in de middag netjes klaar te staan zodat de klant het vlees kon komen ophalen. Dit was een drukke dag voor Ria en haar team om alles netjes op tijd klaar te zetten om zo met dezelfde vriendelijke glimlach als dag van vandaag het vlees aan de klant te verkopen. Maar niet alleen particulieren en agrarisch ondernemers komen vlees halen hier behoren ook bakkers, koks, boerderijwinkels, restaurants en andere slagers bij. Verder behoren ook tot pakket heerlijke gourmetschalen en complete barbecues.

In 2003 werd besloten om te stoppen met het zelf slachten van koeien en varkens op de locatie in Ospeldijk. Dit vanwege de veroudering van de slachterij en ook het dure keuren van de dieren waarvoor de aantallen uiteindelijk te klein waren. Het slachten verhuisde van Ospeldijk naar Soerendonk dit tot op heden worden de koeien en varkens daar geslacht. Het slachten doet Hans niet meer mee, maar wel het transport van de dieren doen we nog zelf.

Tegenwoordig worden dieren op zondag opgehaald en naar het slachthuis gebracht en worden de karkassen op maandagavond weer teruggehaald om vervolgens op donderdag weer alles netjes klaar te hebben staan voor onze klanten om hun naar alle tevredenheid in onze kleine winkel te bedienen.  En daarbij te staan voor het vakmanschap en kunnen leveren van een eerlijk en heerlijk stukje vlees.

Wil je meer weten van de rijke historie van Slagerij Hans Janssen vraag het de oprichters zelf als je het heerlijke stukje vlees komt op halen in onze slagerij.

Adres

  • St. Sebastiaanskapelstraat 2
    6003 NT Weert

Contact

  • T: 0495-531974
  • F: 0495-531974
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Ma Gesloten